Select Page

Project West NL

Meer dan twintig jaar hebben de antroposofische eigenaren van dit perceel gewerkt aan het creëren van zelfvoorzienend leven, met biologische landbouw en duurzame energie. Alles wat zij geleerd hebben, gaan ze nu inzetten voor een nieuw project en ze willen dit landgoed graag overlaten aan een groep mensen die door willen gaan met dit ideaal.

Voel jij je aangesproken? Wil jij met een vliegende start jouw bijdrage leveren aan de nieuwe wereld? Wil je met ons meedenken/werken?

Wat is er nodig?

Free Spirits Community staat te popelen om hier één van onze eerste leefboerderijen met multi-functioneel holistisch centrum voor de regio te realiseren. Een plek waar je kunt samenkomen, waar de voedselvoorziening grotendeels gerealiseerd wordt, waar een kleinschalig gezondheidscentrum/herstelcentrum gevestigd is en waar men voor educatie terecht kan. Dit wordt gerealiseerd voor iedereen in de omgeving die dit centrum een warm hart toedraagt en die daar graag gebruik van wil maken

We hebben voor de aankoop van dit prachtige terrein één of meer mensen nodig die dit project voor vrije mensen willen steunen. Het liefst ontvangen we donaties, maar je kunt certificaten kopen t.w.v. € 2.500 per stuk. Ook kunnen mensen met meer vermogen hun geld aan dit project lenen vanaf € 10.000. In beide gevallen kun je het bedrag al dan niet terug ontvangen na 5 jaar. Dankzij deze voorfinanciering, krijgen we tijd om deze plek stabiel en vloeiend te maken. Ook kun je waardebonnen van € 300 kopen, die je kunt besteden aan producten en diensten binnen dit project. 

“Als iedereen geeft dan leeft iedereen in overvloed”

Investeren

Draag je dit project een warm hart toe? Kom dan naar onze bijeenkomst voor investeerders. We willen hier graag een succes van maken en dat kan alleen met mensen zoals jij. Je investeert vanaf € 10.000 in dit project en we betalen je na 5 jaar de inleg weer terug. We hopen je binnenkort te ont-moeten. 

Waardebonnen

Wil je dit unieke project graag steunen? Je kunt dan waardebonnen kopen van € 300 per stuk, die je later kunt besteden aan een van de producten en diensten van dit  prachtige project. Waardebonnen kopen gebeurt via Free Spirits Community, de initiator van dit project.

Lenen aan het project

Wil je ons helpen? Je leent aan Free Spirits Community, die vervolgens het stuk grond aankoopt. Hiermee draag je bij aan de voorfinanciering van dit prachtige project. Je koopt een certificaat vanaf € 2.500, waarvan je het bedrag na 5 jaar terugkrijgt.

Doneren

Draag je dit project een warm hart toe? Doneer dan elk gewenst bedrag dat je kunt missen. We willen hier graag een succes van maken en dat alleen met mensen zoals jij. Heel veel dank alvast voor jouw gulle gift en mocht je graag op de hoogte gehouden willen worden, meld je dan aan op de website van Free Spirits Community als lid of je abonneer jezelf op de nieuwsbrief.

Leefplan

De plek wordt bewoond door drie projectbegeleiders, zij doneren de overwaarde van hun huis en krijgen daarvoor in de plaats een plek in de bestaande huizen. 

Iedereen krijgt wat ze nodig heeft, alle verlangens worden gehoord en samen vinden we oplossingen voor ieders woongenot. De kernwaarden van deze plek zijn: liefde, vrijheid, gezondheid, natuur, harmonie, respect, verbinding, creatie, vreugde en overvloed. 

Sociocratie

Mensen die deelnemen aan dit project kunnen meedenken en meebeslissen op basis van sociocratische besluitvorming en onze waarden. Kinderen hebben een dubbele stem in het nemen van beslissingen.

Business plan

  • Een holistisch gezondheidscentrum van geboorte tot overlijden
  • Een voorziening voor scholing
  • Een spiritueel centrum voor workshops en retraites
  • Zelfvoorzienende leefwijze
  • Verhuur aan hoveniersbedrijf
  • Verhuur praktijkruimtes
  • Verhuur garages
  • Opbrengsten van verkoop producten van het land

Het landgoed

Het betreft een royaal landgoed met totaal meer dan 12.000 m² grond. Het object bestaat uit een gelijkvloerse hoofdwoning (ruim 200m2) met prachtige achtergelegen siertuin, een grote praktijkruimte, aanleunwoning met collegezaal, diverse kassen en garages. De oppervlakte van de bijgebouwen bedragen ruim 2.500 m² (excl. de gaaskas). 

In de fantastische parktuin van 45 meter diep en 40 meter breed, is een zwembad, een trampoline, verschillende terrassen, een lange veranda en een vijver met vlonder maar ook bomen en grasvelden. De tuin ligt op het zuiden.

Ligging
Het object is rustig gelegen in het buitengebied, direct grenzend aan de polders van Midden-Delfland. Het landgoed is goed bereikbaar middels de A4 en A13.

Perceel
De totale oppervlakte van het perceel bedraagt 12.195 m² eigen grond. Het heeft een agrarische bestemming (glastuinbouw) met gedeeltelijk de specifieke vorm van maatschappelijk (zorgkas) alsmede hovenier.

Op de bijgebouwen zijn totaal 76 zonnepanelen aanwezig waardoor het energieverbruik zo goed als neutraal is. Ter ondersteuning van de hout-verwarming zijn totaal ook 5 Nefit installaties aanwezig. 

Garage 1
Via de praktijkruimte en de voorzijde van het erf toegang tot de garage van ca. 135 m². Twee elektrische overheaddeuren en een afgesloten natuurlijke koelruimte. In de garage hangt de SMA omvormer van de zonnepanelen.

Naastgelegen ruimte (ca. 26 m²) met de houtbranders voor de verwarming van alle gebouwen. Alle verwarming verloopt via deze grote houtkachels (houtvergasser). Voorgenoemde ruimten geven toegang tot de achtergelegen kas.

Tropische plantenkas
Grote tropische plantenkas van ca. 410 m² met vogelkooien en een terras.

Stalen gaaskas
Grote kas met fruitbomen, moestuin, vogelkooien, kippenhok en composthok.

Garage 2
Aan de voorzijde aan de linkerzijde is een tweede garage gelegen van ca. 77 m² met elektrische overheaddeur en naastgelegen opslagruimte van ca. 16 m². Deze garage is momenteel in gebruik door een hoveniersbedrijf.

Collegezaal
Grote zaal van 110m2 voor diverse doeleinden te gebruiken.

Neem contact met ons op

12 + 11 =